V edycja Grill Festiwal
W dniach 6-7.04.2019 na terenie Amber Expo w Gdańsku odbyła się V edycja Grill Festiwal - imprezy kulinarnej, której ideą jest ukazanie szefa kuchni jako artysty oraz władcy ognia i dymu.
W dniach 6-7.04.2019 na terenie Amber Expo w Gdańsku odbyła się V edycja Grill Festiwal - imprezy kulinarnej, której ideą jest ukazanie szefa kuchni jako artysty oraz władcy ognia i dymu.
W dniach 5-7.04.2019, na terenie Global Expo na warszawskim Żeraniu, odbyły się Targi Sielskie Smaki, którym patronował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.Pośród dziesiątek wystawców dominowały produkty regionalne i tradycyjnie wytwarzane, niejednokrotnie w domowych manufakturach i gospodarstwach rolniczych.
W dniach 27-29 marca odbyła się, już 23 edycja Międzynarodowych targów Gastronomicznych Euro Gastro, którą patronatem swoim objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
W ciągu trzech dni swoje nowości, najciekawsze projekty oraz najnowsze trendy w biznesie gastronomicznym zaprezentowało ponad 200 wystawców z całej Europy.
9 marca, podczas Międzynarodowych Targów Worldfood w warszawskim Expo, którym patronowało Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni odbyły się liczne prezentacje i pokazy kulinarne, których tematyka i składniki receptur ściśle związane były z charakterystyką kuchni polskiej, tej nowoczesnej jak i tej, która prezentowano na stołach w XV,XVI i XVII wieku.
[...]
System jakości to pewność dla Konsumenta!
Polska wołowina HIT eksportowy
Polska wołowina od lat jest znana na całym świecie jako mięso doskonałej jakości. Nasza wołowina dopuszczona jest nawet na rynek japoński, który jest jednym z najbardziej wymagających światowych rynków pod względem jakości i bezpieczeństwa żywności.
Bartosz Peter, zdobywca srebrnego i brązowego medalu w Kulinarnym Pucharze Świata, dwukrotny zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski i laureat L'art de la cuisine Martell 2017 dołączył do zespołu Transgourmet i Selgros Cash&Carry obejmując stanowisko Eksperta Kulinarnego w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
[...]