Archiwum 2019

V edycja Grill Festiwal

W dniach 6-7.04.2019 na terenie Amber Expo w Gdańsku odbyła się V edycja Grill Festiwal - imprezy kulinarnej, której ideą jest ukazanie szefa kuchni jako artysty oraz władcy ognia i dymu.

Polish BBQ Kings, wspólnie z właścicielem marki Kasztelan, przeprowadzili szereg pokazów kulinarnych opartych na sztuce bbq oraz slow cooking. Zaprezentowano wolno pieczone żeberka ze śliwką i pomidorami, łopatkę wieprzową marynowaną w occie cydrowym, oraz najtwardszy miesień wołowy-przeponę, wędzoną oraz pieczoną blisko 9 godzin. Przygotowywano też Kurczaka Sielskiego, z hodowli bez antybiotyków. Pokaz miał charakter przekazu, który mówił, iż nie jednokrotnie smaczniej, i wyjątkowo, jest się skupić na elementach trudnych i na pozór nieciekawych, z gwarancją, że przy odpowiedniej wiedzy produktowej i oczywiście-bbq, z powodzeniem możemy stworzyć smaki niepowtarzalne podkreślone fantastyczną teksturą mięsa. Polish BBQ Kings to team szefów kuchni, którzy korzystając ze swoich doświadczeń, zdobytych na różnych płaszczyznach kulinarnych: restauracje, catering, udział w międzynarodowych konkursach bbq, ktory chętnie dzieli się swą wiedzą i wskazówkami, które otwierają szerzej świat przed pasjonatami zaczynającymi  przygodę z bbq.

.