Indywidualne starty

Poland National Culinary Team

Angelika Chwyć

Modelowanie i dekoracja towarzyszy jej od ponad 20 lat.
Ukończyła Technologię Odzieży oraz Edukację Artystyczna w zakresie Sztuk Plastycznych.
Dzięki jednej z autorskich wystaw w 2008r. trafiła do fantastycznej cukierni w rodzinnym Głogowie. Tam po raz pierwszy modelowała za pomocą cukierniczych mas plastycznych i tworzyła pierwsze torty. Od tego czasu Cukiernictwo Artystyczne stało się dziedziną, która zdominowała jej artystyczno-zawodową drogę. Dziś specjalizuje się w modelowaniu cukrowo-czekoladowych figurek wykonywanych m.in. na podstawie zdjęć oraz charakterystycznych symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą. W pracowni Angel’s – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze doskonali techniki, które samodzielnie opracowała i z przyjemnością dzieli się nimi z miłośnikami modelowania i sztuki cukierniczej.

Złote, srebrne wyróżnienie oraz III miejsce w kategorii – Cake International Birmingham 2017