Trener i selekcjoner Kadry Narodowej.
Jeden z najbardziej utalentowanych szefów kuchni w Polsce. Z pochodzenia góral, może dlatego zdecydowanym, pewnym swego indywidualistą zawsze podążającym własną drogą. Doświadczenie zawodowe zdobywał w renomowanych hotelach cztero- i pięciogwiazdkowych. Przez ostatnie pięć lat był szefem kuchni w Copernicus Toruń Hotel gdzie prowadził autorską restaurację Sfera by Sebastian Krauzowicz. Obecnie szef kuchni restauracji "Drukarnia Smaku" w Zakopanem.
Ma na swoim koncie wiele prestiżowych nagród i medali zdobytych w Polsce i zagranicą: m.in. tytuł Szefa Roku 2016 przewodnika Gault & Millau, nominację do tytułu Szefa Jutra 2017 oraz Hermesa Kulinarnego, brązowy medal w Kulinarnym Pucharze Świata Expogast Culinary World Cup 2010, brązowy medal Culinary Olympic IKA 2008, dwa brązowe medale w Kulinarnych Mistrzostwach Świata Expogast Culinary World Cup 2006, I miejsce w Mistrzostwach Europy Młodych Barmanów De Kyper Eurocup 2000, II miejsce w Mistrzostwach Europy Młodych Barmanów De Kyper Eurocup 2001.
Trener Poland National Junior Culinary Team OSSKiC, która zdobyła srebrny i brązowy medal podczas IKA CULINARY OLIMPICS 2016 Erfurt.