Chef
Niebanalna kuchnia naturalna to znak rozpoznawczy Szefa Kuchni Marcina Gruszki – członka Poland National Culinary Team. Jak sam mówi lubi wiązać smaki.
Rodowity góral ciągle poszukujący wyzwań.
Jego pochodzenie zdradza zarazem jego główne cechy: pracowity, tradycjonalista, żyjący w zgodzie z naturą. Ma potrzebę ciągłego rozwoju i poszerzania kulinarnych horyzontów. Doświadczenie zdobywał w restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych, finalista Kulinarnego Pucharu Polski.
Wraz z Kadrą Narodową Polski Kucharzy zdobył: srebrny i brązowy medal na Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu w 2018 roku, dwa srebrne medale na Kulinarnej Olimpiadzie w Stuttgarcie w 2020 roku, oraz dwa srebrne medale z Narodową Kadrą Polski Juniorów w Luksemburgu w 2022 roku – jako trener.
Ponadto Marcin Gruszka to również Certyfikowany Sędzia Regionalny WACS (Światowe
Stowarzyszenie Szefów Kuchni).
Można go odnaleźć na kulinarnej mapie Podhala w Restauracji WIDOK w Hotelu HARNAŚ i smakować skomponowanych przez niego dań, zmieniających się zgodnie z porami roku.