Chef, Team Captain.
Ekspert Kulinarny w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
Zdobywca wielu tytułów i nagród w konkursach kulinarnych w Polsce i na świecie. Bezustannie
kładzie nacisk na rozwój. W wolnych chwilach przygotowuje Narodową Reprezentację Kucharzy
OSSKIC do startów w międzynarodowych konkursach kulinarnych. Gotowanie to dla niego czysta
przyjemność, z której czerpie mnóstwo radości. Pochodzi z Wałbrzycha, gdzie rozpoczął swoją
gastronomiczną przygodę.
Doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą: Hotel Pałac Jugowice, Copernicus Toruń Hotel czy Belgijskie Centpourcent oznaczone 1* Michelin, gdzie pracował ponad 3 lata na różnych sekcjach.
Swoją drogę kulinarną kształtował poprzez uczestnictwo w wielu konkursach kulinarnych w Polsce już od czasów szkoły średniej, kontynuując ją dalej poprzez pracę w różnorodnych miejscach. Od 2015 roku zaangażowany jest w pracę z Narodową Reprezentacją Kucharzy z ramienia Ogólnopolskiego
Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni jako kapitan oraz trener drużyny juniorów. Od 2019 roku
pełni funkcję Eksperta Kulinarnego Transgourmet.
Dotychczasowe osiągnięcia:
- Zwycięzca konkursu L ’art. de la cuisine Martell 2017
- Zwycięzca konkursu kulinarnego „NESTLE Chef Culinary Cup” 2017
- Pierwszy w historii dwukrotny zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski 2017/2018
- Laureat Hermesa Poradnika Restauratora 2018 w kategorii „Młody talent”
- Zdobywca brązowego i srebrnego medalu podczas Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie 2016
- Zdobywca brązowego i srebrnego medalu podczas Kulinarnego Pucharu Świata w Luxemburug 2018
- Zdobywca dwóch srebrnych medali podczas Olimpiady Kulinarnej w Stutgarcie 2020
- Zdobycie dwóch srebrnych medali podczas Kulinarnego Pucharu Świata w Luxemburgu 2022 jako trener drużyny juniorów.
- Zdobycie 4 miejsca i nagrody za najlepsze danie rybne podczas Finału Global Chef Challenge 2022 w Abu Dhabi