"Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2018".

Konkurs kulinarny "Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2018” oraz Ogólnopolskiej „Olimpiady Młodych Baristów” dla Szkół Gastronomicznych, organizowane przez ZSG im. E. Pijanowskiego pod okiem pomysłodawczyni Pani Dyrektor Marzeny Cieślak, po raz 10 odbyły się 7 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal. Rywalizacja była bardzo zacięta, dwuosobowe zespoły pod okiem swoich nauczycieli przygotowywały trzy dania: przystawkę, danie główne i deser.

Znamy laureatów konkursu:

- I miejsce
  Jakub Małkowski i Paulina Karaluch pod opieką merytoryczną Lidii Łojek z ZSG Nr 1 Warszawa;
- II miejsce
  Weronika Wachnik i Natalia Ochnio pod opieka merytoryczna Jacka Michalaka z ZSG-U z Chorzowa;
- III miejsce
  Weronika Łomża i Aleksandra Król pod opieką merytoryczną  Marzeny Wnet z ZSSiH z Radomia;
- IV miejsce
  Jakub Sobczak i Jacek Damowski pod opieką merytoryczną Renaty Błoch.

Gratulacje !!!!
Dziękujemy uczestnikom, organizatorom i sponsorom tego jak ważnego wydarzenia dla przyszłości polskiej gastronomii.

Rozpoczynamy poszukiwania wybitnych młodych kucharzy do Narodowej Reprezentacji Kucharzy Juniorów . Będziemy Was obserwować i kto wie czy wybór nie padnie właśnie na któregoś z uczestników konkursu.