20 października to International Chefs Day – Międzynarodowy Dzień Szefów Kuchni. Święto, którego celem jest uhonorowanie pracy kucharzy: ciężkiej, pełnej wyrzeczeń, często niedocenianej. Ten dzień, jakże ważny dla całej branży HoReCa został ustanowiony w 2004 r. za sprawą dr Billego Gallaghera – lidera i ówczesnego prezydenta Stowarzyszenia WACS / WorldChefs.
20
prn.
Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni
Tak więc świętujemy Międzynarodowy Dzień Szefów Kuchni (ale i wszystkich kucharzy) już po raz 14 i w coraz liczniejszym gronie, gdyż nasz zawód cieszy się coraz większym zainteresowaniem, rosną nowe pokolenia Polaków dla których kuchnia i gastronomia to prawdziwa pasja, której poświęcają całe życie.
Z tym większą radością i dumą składam przy tej okazji wszystkim ludziom z branży gastronomicznej życzenia zdrowia i sukcesów w życiu zawodowym i osobistym.
Z powarzeniem
Zarząd OSSKiC