Instytut Kulinarny Transgourmet już działa!

Reprezentacja Polski kucharzy trenuje tam już od blisko miesiąca, ale oficjalne otwarcie nastąpiło dopiero dzisiaj. Zaproszonych gości, wśród których dostrzec można było Kurta Schellera, Roberta Sowę i Jarosława Uścińskiego, przywitali prowadzący imprezę znana dziennikarka i prezenterka telewizyjna Beata Tadla oraz Krystian Zalejski, manager Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Po przemówieniu wygłoszonym przez Alexandra Orlowskiego, Prezesa Transgourmet Polska, przedstawiono polskich finalistów prestiżowego konkursu Les Chefs en Or 2018 – Ernesta Jagodzińskiego i Emila Guzika. Po pokazie kulinarnym i degustacji potraw przygotowanych przez gościa specjalnego, Marca Galais z Transgourmet France, przedstawiono członków Reprezentacji Polski Kucharzy na tegoroczny Kulinarny Puchar Świata w Luksemburgu. Oni również przeprowadzili pokaz kulinarny i częstowali gości autorskimi potrawami degustacyjnymi. Zakończenie imprezy osłodzili reprezentacyjni cukiernicy podając słodkie przysmaki.