Przygotowania do Pucharu Świata w Luksemburgu trwają! Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy przeprowadziła kolejne treningi w gościnnej hali Akademii Kulinarnej Transgourmet Sellgros w Piasecznie. Tym razem były to próby do konkurencji "Kuchnia gorąca" w której trzeba przygotować i wydać 110 setów (przystawka, danie główne, deser) w osiem godzin. Tym razem nie przygotowywano aż tylu setów – chodziło o dopracowanie techniki i smaku poszczególnych potraw. Na zakończenie cała ekipa i zaproszeni goście spróbowali gotowych dań, oceniali ich wygląd i smak.
Kadra trenuje
Wszystkie uwagi i opinie zostały uważnie wysłuchane i przeanalizowane. Do startu jeszcze ponad dwa miesiące, więc jest jeszcze czas aby wyeliminować ewentualne niedociągnięcia, dopracować szczegóły. Im więcej treningów i prób, tym większe szanse na końcowy sukces.
Skład trenerów i zawodników:
Poland National Culinary Team OSSKIC at EXPOGAST CULINARY WORLD CUP 2018 Luksemburg
Sebastian Krauzowicz - Trener prowadzący i selekcjoner
Zenon Hołubowski - Trener techniczny
Janusz Profus - Trener sekcji cukierniczej
Joanna Klimas-Profus - Trener sekcji cukierniczej
Rafał Gajownik-Trener wspierający sekcji cukierniczej "Juniorzy"
Lech Plucinski - Trener wspierający
Skład kulinarnej kadry seniorów
Bartosz Peter - Kapitan
Artur Skotarczyk - Zastępca Kapitana
Adam Adamczak - Chef
Jarek Kin - Chef
Michal Kuduk - Chef
Mariusz Roch - Chef
Dawid Grucel - Chef
Marcin Gruszka - Chef
Maciej Hippler - Chef
Adam Wozniak - Chef
Skład kulinarnej kadry juniorów ( indywidualny start )
Patryk Mach - Chef
Michał Ziaja - Chef
Starty indywidualne / Prezentacja i ekspozycja sztuki cukierniczej.
Ewa Drzewicka - Pastry Chef
Angelika Chwyć - Pastry Chef
Renata Martyna - Pastry Chef