Olimpiada Kulinarna IKA Stuttgart 2020 r. Dzień piąty.

Młodość górą.
Dzisiaj startuje Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy (OSSKiC) - kadra juniorów, w tej konkurencji startowali kucharze do 25-tego roku życia.
Juniorzy tak samo jak ich starsi koledzy startują w kategorii „Restaurant of Nations”.
W kategorii „Restaurant of Nations”- Juniorzy, sześciu kucharzy i jeden asystent, w ciągu sześciu godzin mają do przygotowania i podania dwudaniowe menu dla 60 osób.

O wyznaczonej godzinie Juniorzy wchodzą do  kuchni nr 19.
Od pierwszych chwil widać pełną perfekcję pracy. Każdy ich ruch jest przemyślany i wyważony. Na każdym kroku widać profesjonalizm wynikający z wielogodzinnych żmudnych treningów, ciężkiej pracy i zaangażowania trenerów.
Tak jak u seniorów, tak i tu liczył się czas, precyzja, współpraca w teamie i powtarzalność dań oraz  perfekcja serwisu.
W dniu dzisiejszym doping polskich kibiców osiągną apogeum, co jeszcze bardziej zmotywowało startujących kucharzy.
Serwis dań przebiegał płynnie i bez przestoju.
Po zakończeniu startu Juniorzy nie kryli radości z dobrze wykonanej pracy.