Kolejny dzień współzawodnictwa.
Dzisiaj ponownie startuje Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy (OSSKiC) - kadra seniorów, tym razem w kategorii „Restaurant of Nations”.
Konkurencja „Restaurant of Nations” polega na przygotowaniu i podaniu przez sześciu kucharzy i jednego asystenta, w ciągu sześciu godzin trzydaniowego menu dla 110 osób.
Polacy wystartowali w kuchni nr 13.
23
lt.
Olimpiada Kulinarna IKA Stuttgart 2020 r. Dzień czwarty.
Tradycyjnie, jak to bywało podczas poprzednich olimpiad kulinarnych, dania były serwowane gościom do stołów przez kelnerów – jak w klasycznej restauracji - na podstawie złożonych zamówień.
Tu liczył się czas, precyzja i współpraca w teamie. Bardzo ważnym elementem była powtarzalność dań i perfekcja serwisu.
Profesjonalizm ich pracy obserwowany był nie tylko przez jury, ale i przez licznie zgromadzą publiczność.
Duży wpływ na morale startujących kucharzy miał żywiołowy doping licznie zgromadzonych kibiców ubranych w polskie barwy narodowe, którzy przy wtórze bębnów żywiołowo dopingowali naszą reprezentację.