Od rana Narodowa Reprezentacja Polski – kadra seniorów przygotowuje się do startu w kategorii „Chef’s Table”.
„Chef’s Table” to kategoria, w której siedmiu kucharzy i jeden asystent w ciągu pięciu godzin przygotowują siedem różnych zestawów dla 12 porcji menu degustacyjnego.
20
lt.
Olimpiada Kulinarna IKA Stuttgart 2020 r. Dzień drugi.
Następnie zespół musi wyserwować 10 gościom oraz dwóm sędziom kolejno: pieczywo i dip, sześć finger foodów, plater rybny (tzw. festive platter), danie wegańskie, danie mięsne, deser oraz petit fours. Chefs Table to okazja do zaprezentowania kunsztu i kreatywności kucharzy.
W napięciu kadra seniorów oczekuje na godz. 15:00, godzinę o której mogą wejść na stanowisko pracy – kuchnia nr 5.
W tym dniu miała „chrzest bojowy” Joanna Ochniak – pierwszy w historii polski Juror z uprawnieniami WACS.
Około godz. 20:00 rozpoczął się service.