Reprezentacja Seniorów

Poland National Culinary Team

Zenon Hołubowski

Trener techniczny Kadry Narodowej.

Jeden z najbardziej doświadczonych polskich szefów kuchni, obecnie Executive Chef i właściciel Hotelu Hołubowski oraz restauracji Tawerna Toscana w Pile. Jest długoletnim członkiem Amerykańskiej Federacji Kulinarnej, Światowego Zrzeszenia Szefów Kuchni (WACS) oraz honorowym członkiem stowarzyszenia Euro-Toques Poland. Ukończył Culinary Instytute of America oraz florencką Scuola di Arte Culinaria. Pracował w USA, krajach skandynawskich, Azji, Hiszpanii, Niemczech i Turcji. W 2014 r. zdobył certyfikat CEC (Certifed Executive Chef) wydawany przez WACS, a w 2017 r. certyfikat CMC (Certifed Master Chef), co uczyniło go pierwszym i jak dotąd jedynym Polakiem z najwyższymi certyfikatami WACS.

Trener wspomagający Kadry Narodowej Polski Juniorów OSSKiC na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016, konsultant Kadry Narodowej Wojska Polskiego na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2010, brązowy medal na Olimpiadzie Kulinarnej Erfurt 2008 (trener i kapitan), Szkoleniowiec kucharzy i szefów kuchni podczas realizacji projektów szkoleniowych finansowanych z UE.

Trener Poland National Junior Culinary Team OSSKiC, która zdobyła srebrny i brązowy medal podczas IKA CULINARY OLIMPICS 2016 Erfurt.