Reprezentacja Seniorów

Poland National Culinary Team

Rafał Gajownik

Trener wspierający sekcji cukierniczej-Kadry Narodowej Juniorów

Rafał Gajownik rodowity Warszawiak.Od 15 lat związany z cukiernictwem. Swoje pierwsze kroki stawiał w hotelu Westin w Warszawie ,następnie Hotel Hyatt, Hotel InterContinental. Inspirację czerpie z różnych książek i szkoleń. W swoich deserach lubi używać dużo warzyw, jak i stawiać na sezonowość wyznając zasadę im mniej tym lepiej.W 2015 roku był jednym z kilkunastu polskich cukierników, którzy wspólnie pod przewodnictwem byłej Prezydentowej Pani Anny Komorowskiej wydali książkę pt. Wykwintne Desery Polskie. Rafał również pisał swoje przepisy do różnych gazet. Przez ostatnie 4 lata był związany z restauracja Belvedere w Warszawie w Łazienkach Królewskich gdzie piastował stanowisko szefa Cukierni.