Reprezentacja Seniorów

Poland National Culinary Team

Adam Adamczak

Chef

Prawdziwą przygodę z gotowaniem rozpoczął w 2012 r., gdy podjął pracę w restauracji Concordia Taste w Poznaniu. Pracowitość i pasja sprawiły, że po niespełna roku został zastępcą szefa kuchni, a po dwóch latach Szefem Kuchni. Od 2015 r. szef kuchni i właściciel poznańskiej restauracji Oskoma, w której serwuje swoje autorskie menu.

Został Odkryciem Roku 2013 w plebiscycie magazynu kulinarnego „Kuchnia”, przygotował kolacje na Festiwalu Transatlantyk – Cooking up, brał udział w kolacji Wine & Food Noble Night 2014. Młody Talent Gault & Millau 2015, w tym samym roku dotarł do finałowej trójki czwartej edycji programu Top Chef. Szef Jutra Gault & Millau 2017, znalazł się na złotej liście 300 najlepszych szefów kuchni na świecie w plebiscycie The Best Chef Award 2017.