Partnerzy

 

Pierwsze seminarium sędziowskie WorldChefs w Polsce.

 

We wtorek, 19.06, w CTK Dora Metal w Warszawie odbyło się pierwsze seminarium sędziowskie WorldChefs w Polsce. Poprowadził je Carlo Sauber, niezwykle doświadczony i utytułowany sędzia międzynarodowy WorldChefs, a zarazem również wykładowca szkoleniowy z ramienia WorldChefs.

W szkoleniu wzięli udział przede wszystkim członkowie Kadry Narodowej Kucharzy Profesjonalnych oraz Reprezentacji Wojska Polskiego. Dzięki gościnności CTK oraz partnera strategicznego OSSKiC, firmy Selgros Transgourmet, polscy kucharze – spośród których wielu ma ambicje bycia w przyszłości sędziami – otrzymali potężną dawkę wiedzy, swoje pierwsze certyfikaty, a także szansę zdobywania kolejnych poziomów certyfikacji.

- Cieszymy się że pierwsze szkolenie WorldChefs odbiło się tak szerokim echem w środowisku – powiedział prezes OSSKIC Jarek Uściński. – I ubolewamy zarazem, że może w nich uczestniczyć tylko bardzo ograniczona liczba słuchaczy. Mamy jednak nadzieję, że to dopiero pierwszy krok i odbędą się kolejne szkolenia. Także w innych dziedzinach sztuki kulinarnej, jak np. cukiernictwo – dodał.

Dla członków obu reprezentacji to szkolenie dawało znakomitą możliwość uzyskania dodatkowych informacji co i w jaki sposób będzie oceniane podczas tegorocznego Pucharu Świata w Luksemburgu.