Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

 

Preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland

 

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą.
Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland
w składzie: Jarek Walczyk – Head Chef Bocuse d’Or Poland, Paweł Oszczyk, Adam Chrząstowski, Łukasz Konik, Jarek Uściński oraz Jacek Krawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland zdecydował o przeprowadzeniu PREELIMINACJI w celu wyłonienia maksymalnie 8 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w lutym 2018 roku.

Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).
Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata
w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie tj. styczeń 2019. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć więcej niż 22 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2019).

Szczegółowe informacje dotyczące PREELIMINACJI znajdują się w REGULAMINIE KONKURSU na stronie www.bocusedorpoland.pl w zakładce KONKURS.
Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska organizowane są przez Akademię Bocuse d’Or Polska i odbędą się 11 grudnia 2017 roku w Centrum Techniki Kulinarnej DoraM w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.
Formularz aplikacyjny wraz z podpisanym regulaminem należy przesłać do 24 listopada 2017 na adres: zgloszenia@bocusedorpoland.pl.
Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 29 listopada 2017 na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz Patronów Medialnych.
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni Partnerem Merytorycznym Bocuse d’Or Poland.
***
Bocuse d’Or jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.
Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

Partnerzy