Partnerzy


18 listopada w warszawskim Centrum Techniki Kulinarnej DORAM odbyły się kolejne warsztaty dla profesjonalnych kucharzy. Tematem przewodnim były stany skupienia – sosy, smoothies i sorbety, których idealne przygotowanie wymaga doskonałej wprawy i nierzadko lat doświadczenia.

Uściński JarosłswSzkolenie poprowadził m.in. Jarosław Uściński, prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni
i Cukierni oraz kucharz o wieloletnim doświadczeniu i z mnóstwem sukcesów zawodowych. Pod wprawnym okiem prowadzącego uczestnicy warsztatów udoskonalą techniczne umiejętności przy przygotowaniu potraw, poznają kilka kulinarnych trików i zyskają niezbędną wiedzę. Warsztat będzie maksymalnie nastawiony na praktykę i zajmie ona ok. 2/3 dnia szkoleniowego.

Najbliższe wspólne szkolenie OSSKiC i Centrum Techniki Kulinarnej DORAM rozpoczyna długofalową współpracę, nastawioną na doskonalenie kompetencji i warsztatu zawodowego wśród profesjonalnych kucharzy. Wspólna strategia sięga do końca 2016 roku.

Autor: Juliusz Podolski